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Friday, May 04, 2007

Caloric restriction and extended life span.


It sounds interesting that a Calorie Restriction Society (CRS) exist, destined to maintain the health, to recommend a careful and adequate hypocaloric nutrition (in all ages), to move away the illnesses and to prolong the life. Although these diets prolong the life of mice of experimentation, the same effects have been achieved in other species (worms, spiders, rodents, dogs, cows, monkeys). And, although they lack studies but conclusive in humans, Bob Cavanaugh director of the CRS, that comes restricting his diet since 6 years ago has an important testimony. "At the age of 53 my levels of cholesterol were very high. Then, I followed the recommendations of a book (1988) of caloric restriction. Daily, I choosed and weighed my food, calculated the number of calories, the relationship between carbohydrates/fat, vitamins, mineral and amino acids. Today I consume daily cereals in the breakfast (455 calorias, the half of my nutrients). I consume the remaining 1,350 calories in the evening in the form of small quantities of meat, carbohydrates and a lot of fruit and vegetables. I do not feel hunger, I am better than to the 53. I possess the youth and welfare of a boy. The blood levels of my cholesterol descended. I weight 72 kilograms and I do not have illnesses neither colds". Bob recommends a minimal ingestion of 1,800 calories, of special way to the youths, based on animal evidence which establishes that to greater age greater damage to mitochondries and utilization but deficient of the food. To human level, israelis researchers assure that hypocaloric diets contribute to slow the tumoral growth, especially those of fast growth. Another study carried out in the Louisiana State University and published in JAMA, advances that these diets even can revert the signs of aging conditioning smaller levels of insulin -among the foods-, smaller core body temperature and smaller damage to DNA (Dr Leonie Heilbronn), characteristics of gerontes that pass the100 years. Finally a recent study seems to establish relations between genes and caloric restriction.

Prolongación de la vida y restricción calórica.

Suena interesante que exista una Calorie Restriction Society (CRS), destinada a mantener la salud, recomendar una cuidadosa y adecuada nutrición hipocalórica (en todas las edades), alejar las enfermedades y prolongar la vida. Aunque estas dietas prolongan la vida de ratones de experimentación, los mismos efectos han sido logrados en otras especies (gusanos, arañas, roedores, perros, vacas, monos). Y, aunque faltan estudios mas concluyentes en humanos, Bob Cavanaugh director del CRS que viene restringiendo su dieta desde hace 6 años tiene un testimonio importante. “A los 53 años mis niveles de colesterol eran muy altos. Entonces, empecé a seguir las recomendaciones de un libro de restricción calórica del año 1988. A diario, escogia y pesaba mi comida, calculaba las calorias, la relacion carbohidratos/grasas, vitaminas, minerales y amino acidos. Hoy ingiero diariamente cereales en el desayuno (455 calorias, la mitad de mis nutrientes). Las restantes 1,350 calorias las ingiero en la noche en forma de pequeñas cantidades de carne, carbohidratos y mucha fruta y vegetales. No siento hambre, estoy mejor que a los 53. Poseo la juventud y bienestar de un niño. Los niveles sanguineos de mi colesterol descendieron, peso 72 kilos no tengo enfermedades ni resfrios”. Bob recomienda un ingreso minimo de 1,800 calorias, de modo especial a los jóvenes, en tanto basado en evidencia animal a mayor edad mayor daño a las mitocondrias y utilización mas deficiente de los alimentos. A nivel humano, investigadores israelíes aseguran que dietas hipocalóricas contribuyen a enlentecer el crecimiento tumoral, especialmente los de crecimiento rapido. Otro estudio realizado en la Louisiana State University y publicado en el JAMA, postula que estas dietas pueden incluso revertir los signos de envejecimiento al condicionar menores niveles de insulina -entre las comidas-, menor temperatura corporal central y menor daño al DNA (Dr Leonie Heilbronn), caracteristicas de gerontes que pasan los 100 años. Finalmente un reciente estudio parece establecer relaciones entre genes y restricción calórica.

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