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Friday, September 23, 2011

THE SEA THAT WAS NOT DEAD

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Israeli and german scientists (Max Planck Institute/Marine Microbiology/Bremen), found a variety of microorganisms in the vicinity of fresh water sources close to the Dead Sea, covering large areas of the seabed sediment -a sea- 10 times more hostile and more saltier than the North Sea. Central to the habitat of these disperse bacteria, are certain types of algae. Although little is known about how bacteria survive in extreme conditions or where they get their energy, we know that they belong to Archaea genus and that some take advantage of the sunlight or sulphur oxidation as an energy source. 1000-10000 microorganisms were detected per/ml/ of sea water (much less than in the ocean). A study of the northern Dead Sea, showed interconnected underground holes and that sea water is different in different places. The sea was relatively unexplored due to the high concentration of salt water that difficulted diving. With better technology now are mapped new sources and new samples are taken from water and sediment.

EL MAR QUE NO ESTABA MUERTO

Cientificos israelíes y del Max Planck Institute (Marine Microbiology/Bremen), han descubierto una variedad de microrganismos en la vecindad de fuentes cercanas a aguas frescas del Mar Muerto, cubriendo extensas áreas sedimentarias del fondo del mar -un mar- 10 veces mas hostil y mas salado que el Mar del Norte. Central al hábitat de estas bacterias dispersas, son cierto tipo de algas. Aunque se conoce poco acerca de cómo sobreviven las bacterias en condiciones extremas o de donde sacan su energía, se sabe que pertenecen al género Archaea y que algunas aprovechan la luz solar o la oxidación del sulfuro como fuente de energía. Se han detectado 1000-10000 microrganismos p/ml/ de agua de mar (mucho menos que en el océano). Un estudio de la parte norte del Mar Muerto, demostró la presencia de hoyos subterráneos interconectados y que el agua del mar es diferente en diferentes lugares. Este mar era poco explorado a causa de la alta concentración de sal del agua dificultando el buceo. Con mejor tecnología ahora se mapean nuevas fuentes de las que se toman nuevas muestras de agua y sedimentos.

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